Printer Friendly Version Gostovanje doktoranta Filipa Brkovića na ITAM-u @ 14 March 2013 09:22 PM

13. mart 2013. godine

Na uglednom meksičkom univerzitetu Instituto Tecnologico Autonomo de Mexico (ITAM) dana 13. marta 2013. godine je organizovano predavanje i radni doručak sa Filipom Brkovićem, doktorantom koji se nalazi na dvomesečnom boravku na ITAM-u. Organizator ovog predavanja je bio Departman za međunarodne odnose ovog univerziteta, odnosno redovni perofesor Stefan Sbero, a prisustvovali su profesori sa ovog departmana, potom predstavnici Delegacije EU u Meksiko Sitiju, kao i profesori sa UNAM-a.

Filip Brković je osnovne studije završio na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, magistarske studije na Kembridzu, a sada je student doktorskih studija u okviru programa "Erazmus mundus". Tema njegovog doktorata, kao i ovog predavanja je "An Assessment of Possibilities for Inclusion of Upper-middle-income Economies in the Fairtrade System - Case Study Serbia".

Predavanje je bilo podeljeno u dva dela: prvi se odnosio na njegovo istraživanje o modalitetima "fer trgovine", a drugi je bio posvećen prezentaciji ekonomskih, kulturnih i turističkih potencijala Srbije, kao i istoriji evropskog puta naše zemlje.