Printer Friendly Version Predavanje o Srbiji na TEC Monterrey, Campus Norte @ 12 April 2013 06:37 PM

11. april 2013. godine

Otpravnik poslova a.i. Ambasade Rebublike Srbije u Meksiku Tatjana Conić je dana 11. aprila 2013. godine održala predavanje o Srbiji studentima prestižnog meksičkog univerziteta TEC Monterrey, Campus Norte. Predavanje je održano na poziv Udruženja studenata Departmana za međunarodne odnose ovog univerziteta, a u okviru Sajma nacija, koji se dva puta godišnje održava u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Predavanje otpravnika poslova a.i. je bilo podeljeno u tri dela: najpre su pružene osnovne informacije o Republici Srbiji – njenoj teritorijalnoj organizaciji, sastavu stanovništva, položaju i glavnom gradu, potom je dat pregled istorijskog razvoja Srbije, dok je završni deo izlaganja bio posvećen aktuelnom političkom trenutku u našoj zemlji.

Nakon izlaganja otpravnika poslova, studenti su postavljali brojna pitanja, koja su se mahom odnosila na ekonomsku situaciju u Srbiji, prioritete naše ekonomske politike, zaštitu nacionalnih manjina, odnos između manjina u Vojvodini, tok dijaloga između Beograda i Prištine, kao i evropski put Srbije.