Printer Friendly Version Ambasador Goran Mešić predao akreditivna pisma predsedniku Enrikeu Penja Nietu @ 13 November 2013 12:36 AM

8. novembra 2013. godine


Izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Srbije u Meksiku predao 8. novembra 2013. godine akreditivna pisma predsedniku Meksika Enrikeu Penja Nietu, na svečanoj ceremoniji priređenoj u Nacionalnoj palati. U razgovoru sa predsednikom Penja Nietom ovom prilikom, ambasador Mešić je najpre naglasio značaj koji Srbija pridaje unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Meksikom. Predsedniku Penja Nietu i MIP-u Mid Kuribrenji je preneo poziv predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i MSP Ivana Mrkića da u narednom periodu posete Srbiju. Naglasio je da uskoro Srbija i Meksiko obeležavaju 70 godina prijateljskih bilateralnih odnosa, što je znak bliskosti koja povezuje naša dva naroda.
Predsednik Penja Nieto je, sa svoje strane, potvrdio interes Meksika da u narednom periodu intenzivira saradnju sa Srbijom. Najsrdačnije je zahvalio i prihvatio poziv da uskoro učini zvaničnu posetu našoj zemlji.