Printer Friendly Version Obaveštenje o režimu ulaska u uslovima pandemije u zemljama centralne Amerike @ 23 July 2020 07:53 PM

Meksiko: Državljani Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko. Meksiko nije usvojio ograničenja ulaska stranaca u zemlju, ali se preduzimaju odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus.

Gvatemala: Gvatemala je zatvorila sve granice i zabranila ulazak stranaca. Po otvaranju granica, stranci koji žele da uđu u Gvatemalu će morati da prođu testiranje.

El Salvador: Ne dozvoljava se ulazak u zemlju stranim državljanima. Zabrana ne važi za državljane El Salvadora i diplomatsko osoblje, uz meru samoizolacije.

Kostarika: Granice Kostarike će biti zatvorene do, kako je najavljeno, 1. avgusta. Državljani Srbije ne mogu da uđu u Kostariku, osim lica koja su napustila Kostariku pre 25. maja 2020. a imaju regulisan boravak. Obavezna je izolacija u trajanju od 14 dana. Navedeno važi za sve strane državljane.

Nikaragva: Državljani Srbije mogu da uđu u Nikaragvu. Neophodan je negativan rezultat testa, ne stariji od 72 sata pre ulaska u zemlju, a ako se dolazi iz Azije, Afrike i Okeanije, negativan rezultat testa ne stariji od 96 sati. Aerodromi su zatvoreni, izuzev za humanitarne letove.

Panama: Ulazak stranih državljana u Panamu je ograničen. Dozvoljen je samo licima sa regulisanim boravkom uz obavezan karantin u trajanju od 14 dana. Svi dolazni međunarodni letovi su obustavljeni najmanje do 21. avgusta.

Honduras: Državljani Srbije ne mogu da uđu u Honduras osim lica koja imaju regulisan boravak.  Navedeno važi za sve strane državljane. Aerodromi su zatvoreni izuzev za humanitarne letove.