Printer Friendly Version Sastanak ambasadora R. Srbije Tatjane Conić sa Martom Delgado Perlato, pomoćnicom ministra za multilateralnu saradnju i ljudska prava u meksičkom MIP @ 19 October 2020 08:19 PM

Ambasador Tatjana Conić je, 13. oktobra, posetila pomoćnicu ministra za multilateralnu saradnju i ljudska prava Ministarstva inostranih poslova Meksika Martu Delgado Perlato. U srdačnom razgovoru, uz čestitke upućene Meksiku za izbor za nestalnu članicu SB UN, kao i za članicu Saveta za ljudska prava i ECOSOC, ambasador Tatjana Conić je izložila glavne prioritete spoljne politike Srbije u multilateralnim okvirima. Takođe je izrazila spremnost za dalje unapređenje saradnje između naše dve prijateljske zemlje u međunarodnim forumima, zasnovane na striktnom poštovanju osnovnih principa međunarodnog prava.

Zajednički je konstatovano da su bilateralni odnosi između Srbije i Meksika odlični i puni razumevanja, te da nas povezuje, između ostalog, zalaganje za multilaterizam i međunarodno pravo, kao i globalnu saradnju, koordinaciju i solidarnost, posebno u uslovima aktuelne krize izazvane pandemijom Kovid-19.