Printer Friendly Version NOVI SAD I TOLUKA, BRATIMLJENI GRADOVI @ 16 December 2020 03:23 PM

11. decembar 2020.

Na osnovu Sporazuma o uspostavljanju bratske saradnje, Novi Sad i Toluka još od 2015. godine razvijaju uspešnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa.

U cilju daljeg unapredjenja saradnje, ambasador Tatjana Conić je, 11. decembra 2020. godine, posetila Toluku, prestonicu Države Meksiko, gde je imala vrlo srdačne susrete sa gradonačelnikom Huan Rodolfom Sanćes Gomesom, rektorom Autonomnog univerziteta Države Meksiko prof. dr Alfredom Barerom Bakom, generalnim direktorom za ekonomski razvoj Giljermom Sanćes Varnkeom, direktorkom za kulturu Sesilijom Portiljom Lurs, direktorkom za turizam Melanijom Tores Kampuzano i šefom Odeljenja za međunarodnu saradnju grada Erikom Ernandez Ćamoro.

U razgovorima sa predstavnicima Toluke, koja 2022. godine obeležava 500 godina svog postojanja, naglašena je spremnost za intenziviranje i proširenje postojeće saradnje dva grada u svim oblastima od zajedničkog interesa. Ukazano je na potrebu da se u narednom periodu definišu i realizuju konkretne aktivnosti i projekti saradnje na raznim poljima, a posebno u oblasti ekonomije, prosvete i nauke, kulture i turizma.