Printer Friendly Version Сусрет посланичких група пријатељства Србије и Мексика @ 25 March 2021 06:38 PM

25. март 2021.

Виртуелни састанак између председнице Посланичке групе пријатељства са Мексиком у Народној скупштини Републике Србије Ане Караџић и председнице Посланичке групе пријатељства у Посланичком дому Мексика Мирте Виљавасо Амаја, одржан је данас, уз присуство посланика у српској скупштини Тијане Давидовац и Бојана Торбице, те амбасадора Мексика у Србији Карлоса Феликса Короне и амбасадора Србије у Мексику Татјане Цонић.

Током срдачног и пријатељског разговора, обострано је потврђена спремност за даље јачање парламентарне сарадње, као важног сегмента укупних билатералних односа наше две земље.

Такође, изражена је спремност за размену посета чланова посланичких група пријатеља у наредном периоду, те реализација контаката у оквиру парламентарних мултилатералних форума.

Две стране су размениле информације о актуелном стању укупних билатералних односа и могућностима за њихов даљи развој, посебно у светлу чињенице да ове године обележавамо важан јубилеј – 75 година од успостављања диполматских односа између неш две земље.