Printer Friendly Version Министар Селаковић: Историјско пријатељство и међусобна подршка Србије и Мексика @ 31 May 2021 06:36 PM

31. мај 2021. године

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је данас путем видео-линка са министром иностраних послова Сједињених Држава Мексика Марселом Ебраром Касаубоном.
Повод за данашњи разговор двојице министара био је обележавање значајног јубилеја – 75. годишњице успостављања дипломатских односа Србије и Мексика.
Селаковић је подвукао да су односи две земље традиционално пријатељски, утемељени на међусобном разумевању, уважавању и подршци.
Поручио је да је наша земља заинтересована за интензивирање политичког дијалога на високом и највишем нивоу са Мексиком и овом приликом упутио је позив свом колеги да посети Србију.
Министар је посебну захвалност изразио на принципијелној позицији Мексика по питању Косова и Метохије.
Најискреније се надамо да ћемо и у будућности уживати подршку Мексика неповредивости територијалне целовитости Србије, истакао је Селаковић и додао да наша земља посебно рачуна на подршку Мексика током његовог мандата несталне чланице СБ УН (2021-2022).
Селаковић је указао да је Србија заинтересована за јачање трговинске и инвестиционе сарадње са Мексиком, посебно издвојивши област наменске индустрије, фармацеутске индустрије, ИТ, телекомуникација, пољопривреде, грађевинарства и енергетике.