Printer Friendly Version Saradnja Srbije i Hondurasa u ekonomskoj, kulturnoj i akademskoj oblasti @ 12 August 2021 04:10 AM

 

11. avgust 2021.

Na sastanku ambasadora Tatjane Conić sa podsekretarkom za saradnju i medjunarodnu promociju u MIP Hondurasa Karen Alehandro Naharo Bonilja, koji je realizovan 11. avgusta, razmenjene su ideje o mogućim budućim koracima u razvoju saradnje dve zemlje u oblasti ekonomije, kulture i prosvete.

Sagovornice su razgovarale i o situaciji u vezi sa pandemijom Kovid-19 i merama koje se preduzimaju u suočavanju sa ovim teškim problemom, a pre svega u pravcu imunizacije stanovništva.

Obostrano je konstatovano da je robna razmena izmedju dve zemlje više nego skromna, te da se poslovne zajednice dve zemlje vrlo malo poznaju. U tom kontekstu, dogovoreno je da se u narednom periodu preduzmu aktivnosti u pravcu predstavljanja prednosti srpske i honduraške ekonomije i tržišta. 

Sa ciljem uspostavljanja i razvoja saradnje u oblasti kulture, dogovoreno je da se u narednom periodu razmotri mogućnost predstavljanja u Hondurasu bogatog kulturnog sadržaja naše zemlje, kao i honduraške kulture u Srbiji.