Printer Friendly Version Састанак са министром пољопривреде и руралног развоја Мексика Виктор Мануелом Виљалобос Арамбулом @ 9 November 2021 09:20 PM

09. новембар 2021.

На данашњем вирутелном састанку са уваженим министром пољопривреде и руралног развоја Мексика Воктор Мануелом Виљалобос Арамбулом, разматране су могућности за јачање сарадње између Србије и Мексика у области пољопривреде.

Амб. Татјана Цонић је обавестила министра Виљалобос Арамбулу да Србија и Мексико ове године обележавају 75 година беспрекорних билатералних одоноса, али да је наша жеља да постигнемо још боље и конкретније резултате у свим областима од заједничког интереса, међу којима пољопривреда заузима посебно место.

Обострано је констатован интерес за организацију како билатералних посета, тако и учешћа на међународним пољопривредним сајмовима које организују две земље. Такође је изражена жеља за проширењем трговинске размене пољопривредних производа, као и за размену искустава између пољопривредних института и истраживачких установа.

Између Србије и Мексика је, иначе, 2010. године потписан Споразум о сарадњи у области пољопривреде, сточарства и руралног развоја, који је знатно допринео досадашњем интензивирању контаката између два ресорна министарства.