Printer Friendly Version Учешће амбасадора Србије на отвараању Првог међународног фестивала кафе у Ћиапасу @ 26 November 2021 09:14 PM

24. новембар 2021. године

По позиву Владе савезне мексичке државе Ћиапас, амбасадор Татјана Цонић је присуствовала инаугурацији Првог међународног фестивала кафе, који је организован у новоотвореном Центру за истраживање кафе у Тукстли Гутјерес.

Фестивал је отворио гувернер Рутилио Ескандон који је, у кратком разговору са амб. Татјаном Цонић, изразио велико задовољство због чињенице да је она тек неколико месеци након првог сусрета поново посетила Ћиапас, ради реализације великог културног догађаја у Тукстли – презентације изложбе о српским средњевековним манастирима на Листи светске баштине УНЕСКО.

Поред присуства догађајима везаним за Први међународни фестивал кафе, амб. Татјана Цонић се сусрела са регионалном министарком за пољопривреду, сточарство и риболов Ћиапаса Занја Андреом Хил Васкес (Zanyia Andrea Gil Vásquez), са којом је размотрила могућности успостављања сарадње у области пољопривреде између Србије и мексичке савезне државе Ћиапас.