Printer Friendly Version Изванредна година у развоју билатералних односа између Србије и Мексика @ 9 December 2021 11:13 PM

08. децембар 2021. године

Током разговора амбасадора Србије у Мексику Татјане Цонић са генералним директором за Европу у МИП Мексика Бернардом Агилар Калвом, обострано је констатовано да је 2021. година била изузетно успешна за развој свеукупне билатералне сарадње између наше две земље.

При томе, посебно се истиче посета МСП Србије Николе Селаковића, у контексту учешћа на церемонији обележавања 200 година независности Мексика, којом приликом су реализовани сусрети на највишем нивоу, као и реализација Петог састанка политичких констулација јуна 2021. године у Београду.

Такође је остварена динамична сарадња између Дипломатске академије МСП Србије и Института „Матијас Ромеро“ мексичког МИП-а, док су остварени корисни контакти и активности између парламената, локалних и регионалних власти, привредног сектора, универзитета, културних установа и др.

Саговорници су изразили уверење да ће 2022. година бити још успешнија од претходне, будући да је у плану реализација низа активности које ће свакако допринети даљем приближавању две владе и народа.