Printer Friendly Version Сусрет министра спољних послова Хондураса Едуардо Енрикеа Реина Гарсије са представницима дипломатског кора @ 1 March 2022 07:35 PM

01. март 2022. године

Амбасадор Србије Татјана Цонић присуствовала је данас, преко дигиталне платформе zoom, протоколарном сусрету новоименованог министра спољних послова и међународне сарадње Хондураса Едуардо Енрикеа Реина Гарсије са представницима дипломатског кора акредитованог у тој земљи. 

У име дипломатског кора, скупу се обратио папски нунције Габор Пинтер у својству доајена, који је министру у име присутних амбасадора пожелео срећу и успех у раду.

Министар је, са своје стране, истакао основне принципе спољне политике Хондураса, изразивши отвореност Министарства и своју лично, за остварење пуне сарадње са дипломатским кором акредитованим у тој земљи.

Иако нерезидентно акредитована у Хондурасу, Република Србија је чврсто опредељена да настави да ради на јачању својих односа са Хондурасом, те да још више интензивира динамику политичког дијалога, као и сарадње у свим областима од заједничког интереса.