Printer Friendly Version Izložba o srpskim srednjovekovnim manastirima na Listi svetske baštine UNESCO @ 18 May 2022 04:43 AM

17. maj 2022. godine

U Nacionalnoj palati kulture u Gvatemala Sitiju, danas je svečano otvorena izložba “Kulturna baština Srbije - srpski srednjovekovni manastiri na Listi svetske baštine UNESKO”.

Uz prigodne govore, izložbu su otvorili pomoćnik ministra inostranih poslova Gvatemale ambasador Atzum Arevalo de Moskoso, zamenik ministra kulture Gvatemale Mario Roberto Maldonado Samajoa i ambasador Srbije Tatjana Conić.

Ova izložba je organizovana u okviru obeležavanja važnog jubileja - 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju Srbije i Gvatemale, koji proslavljamo ove godine.

U svojim obraćanjima, zvaničnici su istakli ne samo izvanrednu do sada ostvarenu saradnju, već i punu spremnost obe zemlje da nastave zajednički rad na daljem unapredjenju sveukupne bilateralne saradnje i približavanja dva naroda, u kom smislu ova izložba ima poseban značaj.

Svečanom otvaranju su prisustvovali predstavnici više ministarstava u Vladi Republike Gvatemale i ostalih gvatemalskih institucija, potom ambasadori akreditovani u ovoj zemlji, kao i malobrojni gradjani Republike Srbije koji žive i rade u Gvatemali.

Izložba će biti otvorena do 17. juna 2022. godine.