Printer Friendly Version Састанак са помоћником министра спољних послова за културну дипломатију Републике Гватемале Ацум Аревало де Москосо @ 20 May 2022 03:58 AM

  

 

16. мај 2022. године

Амбасадор Татјана Цонић је одржала састанак са помоћником министра спољних послова за културну  дипломатију Републике Гватемале, амбасадором Ацум Аревало де Москосо са којом је разговарала о сарадњи Србије и Гватемале у области културе.

Гватемалска саговорница је поздравила отварање изложбе „Српска културна баштина – средњовековни манастири на Листи светске баштине УНЕСКО“ у Националној палати културе у Гватемала Ситију, у окриву обележавања 140 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Гватемале. Изразила је велико  задовољство и част да лично учествује у свечаној инаугурацији ове значајне изложбе, посебно имајући у виду да је ово прва изложба коју Србија организује у Гватемали.

На састанку су посебно разматрани наредни културни догађаји које Србија, али и Гватемала, планирају да организују у оквиру обележавања овог значајног јубилеја, а овом приликом је изражена обострана жеља да се настави са даљим унапређењем сарадње у области културе и приближавања два народа.

Састанку су присуствовале и Ирена Ковачевић Кузмановић, саветник у Амбасади Републике Србије у Мексику, као и почасни конзул Србије у Гватемали Марсела Арсу де Лосано.