Printer Friendly Version Радни састанци у МИП Републике Гватемале @ 20 May 2022 04:12 AM

           

16-17. мај 2022. године

Током боравка амб. Татјане Цонић у Гватемали ради отварања изложбе „Српска културна баштина – средњовековни манастири на Листи светске баштине УНЕСКО“, одржано је више радних састанака са драгим колегама у МИП Гватемале.

Са генералном директорком за међународну мулилатералну и економску сарадњу у МИП Гватемале Аном Исабел Кариљо констатована је одлична сарадња две земље у мултилатералним оквирима и међународним форумима. Изражена су очекивања да се и у наредном периоду настави са међусобном подршком, базираном на пријатељству и разумевању које постоји између Србије и Гватемале.

На састанку са генералном директорком за међународне билатералне односе у МИП Гватемале Линсај Ернандес де Муњос, наглашено је да се односи две земље заснивају на искреном пријатељству  и изражена обострана спремност да се настави са даљим јачањем билатералне сарадње у свим областима од заједничког интереса. У том контексту, разматрана је билатерална агенда у наредном периоду.

У разговорима са генералном директорком за конзуларне послове и миграцију у МИП Гватемале Арабељом Волфолк је, између осталог, разговарано о сарадњи у конзуларним питањима и могућностима скорог потписивања споразума о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша.

Састанцима су присуствовале Ирена Ковачевић Кузмановић, саветник у Амбасади Републике Србије у Мексику и почасни конзул Србије у Гватемали Марсела Арсу де Лосано.