Printer Friendly Version Привредна и трговинска сарадња са савезном државом Халиско @ 29 May 2022 06:48 PM

       

25. мај 2022. године

Једна од кључних тема о којима је амб. Татјана Цонић разговарала са саговорницима у савезној држави Халиско била је економска сарадња. У том смислу, посебно су значајни били сусрети са секретаром за економски развој Халиска Луис Робертом Арећендером Паћеком и потпредседницом за међународне послове Привредне коморе Гвадалахаре Лауром Ромеро Зуек, са сарадницима.

На састанцима су обе стране размениле информације о могућностима пословања и јачања трговинске размене, као и о предностима својих тржишта, односно привреде. Посебан акценат је стављен на области пољопривреде и прехрамбене индустрије, као и сарадње у области ИТ индустрија и дигитализације.

Амб. Татјана Цонић је детаљно известила своје саговорнике о изузетним успесима Србије на пољу економије и могућностима које наше тржиште пружа, узимајући у обзир и регионални аспект, а посебно инцијативу Отворени Балкан.

Изражена је обострана жеља да пољопривредне компаније из Халиска наредне године узму учешћа на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, будући да се ради о изранредној платформи за јачање сарадње у овој привредној области.