Printer Friendly Version Отварање изложбе фотографија о Србији Д. Боснића у Антигви, Гватемала @ 16 August 2022 07:44 PM

12. август 2022. године

У Националном музеју уметности Гватемале у Антигви (MUNAG), 12. августа је свечано инаугурисана изложба фотографија о Србији нашег фотографа Драгана Боснића, у оквиру културног сегмента обележавања 140 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Гватемале.

На отварању изложбе, говорили су помоћник министра иностраних послова Гватемале, амбасадор Атсум Аревало де Москосо, директор Музеја и, уједно, представник Министарства културе и спорта Гватемале Синди Соса, као и Ирена Ковачевић Кузмановић, привремени отправник послова у овој Амбасади.

У својим обраћањима, говорнице су указале на досадашњу изванредну сарадњу између две земље, нагласивши посвећеност даљем унапређењу свеукупне билатералне сарадње и приближавању два народа.

Србија, и овом изложбом фотографија о нашој земљи, обележава значајан јубилеј успостављања дипломатских односа између две земље. Претходно је, у Националној палати Гватемале, током маја и јуна месеца, реализована изложба о српским средњовековним манастирима на Листи светске баштине УНЕСКО.

Након пресецања "врпце", чиме је и званично отворена изложба, И. Ковачевић Кузмановић је присутне госте спровела у разгледање изложбе, позвавши их да посете Србију како би се и лично упознали са чаробним природним лепотама, традицијом, културом и историјом наше земље.