Printer Friendly Version Свечано отварање изложе „Српски средњовековни манастири на Листи Светске баштине UNESKO” у Толуки, савезна држава Мексико @ 10 October 2022 08:00 PM

07. октобар 2022. године

Дана 7. октобра, у општинској библиотеци ,,Хосе Марија Ередија и Ередијаˮ у Толуки, престоници савезне државе Мексико, у оквиру Међународног културног сајма и фестивала алфењикеа, који се традиционално обележава током октобра и новембра у овом мексичком граду, свечано је отворена изложба ,,Српски средњовековни манастири на Листи светске баштине UNESCOˮ. 

Изложба ће бити отворена за јавност до 4. новембра 2022. године.

На свечаној инаугурацији изложбе, присутнима се обратила привремена отправница послова ове Амбасаде И. Ковачевић Кузмановић, шеф Одсека за међународне послове општине Толука Ерика Ернандес Ћаморо, потом техничка координаторка за културу и туризам Сусана Викторија Урибе, која је говорила у име Хорхеа Фуентеса Сепеде, координатора за културу и туризам општине Толука, као и Бренда Кастелан Контрерас, представница универзитета Grupo ISIMA.

Инаугурација изложбе је била изузетно посећена, будући да је била отворена за јавност, те се, поред општинских званичника, отварању изложбе одазвао велики број студената са различитих универзитета у Толуки, као и други угледни грађани овог мексичког града.