Printer Friendly Version Представљање Србије у Павиљону нација у Толуки, главномграду савезне државе Мексико @ 22 October 2022 06:24 PM

21. октобар 2022. године

Амбасада Србије у Мексику је, 21. октобра 2022. године, започела представљање Србије у Павиљону нација, који је у оквиру Међународног културног сајма и фестивала алфењикеа 2022. године, организован на централном градском тргу Толуке, главног града савезне државе Мексико. Поред Србије, у Павиљону нација су представљене и Гватемала, Јапан, Колумбија, Костарика, Турска и Француска.

Током трајања Павиљона нација, грађани Толуке ће имати прилику да се упознају са ћириличним писмом, макетама манастира и цркава широм Србије, деловима мушке и женске народне ношње, народним рукотворинама и фотографијама Драгана Боснића и фотографијама и постерима културно-историјског наслеђа и природних лепота Туристичке организације Србије.

Привремена отправница послова Амбасаде Србије И. Ковачевић Кузмановић је, током свог говора на церемонији свечаног отварања Павиљона нација, присутне упознала са богатим културно-историјским и верским наслеђем Србије, као и њеним природним лепотама, и подсетила на братимљење Новог Сада и Толуке.

Представљање Србије у Павиљону нација је један од сегмената учешћа Србије на Међународном културном сајму и фестивалу алфењикеа 2022. године, будући да је у општинској библиотеци ,,Хосе Марија Ередија и Ередијаˮ, 7. октобра 2022. године, свечано отворена изложба о српским средњовековним манастирима на листи Светске баштине UNESCO-а.