Printer Friendly Version Сарадња Србије и Мексика у области туризма @ 22 February 2023 01:44 AM

21. фебруар 2023. године

Министар за туризам у Влади Мексика, господин Мигел Торуко Маркес, примио је данас амбасадора Србије Татјану Цонић и саветника Ирену Ковачевић-Кузмановић, ради заједничког разматрања модалитета даљег развоја сарадње између наше две земље у овој важној области.

Амбасадор Татјана Цонић је обавестила министра Торуко Маркеса о значају Међународног сајма туризма у Београду, који ће ове године бити одржан од 23. до 26. фебруара 2023. године, изразивши наду да ће мексички министар наредне године бити у прилици да га посети.

Са своје стране, министар Торуко Маркес је известио српску делегацију о одржавању предстојећег 47. Сајма туризма у Мексико Ситију (Tianguis Turistico), од 26. до 29. марта ове године, упутивши позив српским туроператерима да учествују на овом, иначе најзначајнијем туристичком догађају у Мексику.

 

Обострано смо констатовали да је број српских туриста у Мексику последњих година у осетном порасту, те да се ради о посетиоцима који су све више орјентисани ка културном, а не искључиво рекреативном туризму.

С друге стране, амбасадор Цонић је изразила очекивање да ће наредних година све већи број мекскичких туроператера бити заинтересовано за организовање туристичких тура по Србији, у ком смислу смо понудили сву подршку и помоћ.