Printer Friendly Version Održan seminar za nerezidentne ambasadore u Gvatemali @ 15 April 2023 05:34 PM

 

13-14. april 2023 godine

Ministarstvo inostranih poslova Gvatemale uspešno je, 13. i 14. aprila 2023. godine, organizovalo Semiinar za ambasadore nerezidente akreditovane u toj zemlji. Seminaru je prisustvovao veliki broj ambasadora koji pokrivaju Gvatemalu iz Meksika, Kostarike, Kube, Panama, SAD i drugih zemalja. Među učesnicima je bila i ambasadorka Srbije u Meksiku Tatjana Conić.

Ovaj važan događaj, realizovan u Nacionalnoj palati u Gvatemala Sitiju, otvorio je ministar spoljnih poslova ambasador Mario Bukaro Flores.

 

  

Tokom seminara, ambasadorima su vrlo korisne prezentacije održali predstavnici više državnih institucija na teme ekonomskog razvoja Gvatemale, spoljne trgovine, turizma, kulture i drugih važnih oblasti.

Pored toga, ambasadorka Conić je imala prilike da obavi razgovore sa svim visokim zvaničnicima MIP Gvatemale o pitanjima od značaja za dalje snaženje bilateralne saradnje sa Srbijom.

Na kraju seminara, ambasadori su imali prilike da posete Antigva Gvatemalu, grad koji se nalazi na Listi svetske baštine UNESCO.

Organizacija seminara je bila na najvišem profesionalnom nivou, a ambasadori su na svakom koraku bili tretirani sa najvećim uvažavanjem i predusretljivošću.