Printer Friendly Version Посета студената међународних студија на Националном аутономном универзитету Мексика (UNAM) Амбасади Србије у Мексику @ 24 April 2023 06:46 PM

24. април 2023. године

Амбасаду Србије у Мексику је посетила група студената који похађају другу годину међународних студија на Националном аутономном универзитету Мексика (UNAM), која је, у склопу предмета Дипломатско и конзуларно право, добила задатак да посете дипломатско-конзуларно представништво једне државе и да се упознају са најосновнијим у његовом раду.

Аташе Милош Марковић је одговорио на општа питања студената која су се тицала основних података о Србији, историјату и садашњици билатералних односа између Србије и Мексика, спољнополитичкој служби Србије, начину ступања у спољнополитичку службу и профилу српског дипломате, организацији рада у овом дипломатско-конзуларном представниптву и утисцима о раду и животу у Мексику. Поред тога, аташе М. Марковић је овој групи студената приказао видео клип о богатом културо-историјском наслеђу и природним лепотама Србије.

Ову групу студената је, потом, поздравила амбасадорка Татјана Цонић, која им је говорила о значају и улози дипломатије у савременим међународним односима.