Printer Friendly Version Инаугурација изложбе ,,Заштићена подручја и биодиверзитет Републике Србијеˮ у Мексико Ситију @ 9 June 2023 04:43 PM

  

  

8. јун 2023. године

У галерији на отвореном Paseo de las Culturas Amigas, у авенији Реформа у Мексико Ситију, данас је уприличена инаугурација изложбе ,,Заштићена подручја и биодиверзитет Републике Србијеˮ, коју је ово дипломатско-конзуларно представништво припремило и поставило у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије и Владом Мексико Ситија, уз подршку Министарства спољних послова и Министарства заштите животне средине Србије.

Изложба ,,Заштићена подручја и биодиверзитет Републике Србијеˮ представља природне лепоте Србије и разноврсност њене флоре и фауне, са посебним акцентом на ендемске врсте. Изложба је постављена на 40 паноа великог формата, на којима се налази око 200 фотографија укупно 32 заштићена подручја у Републици Србији, са одговарајућим објашњењима. Изложба обухвата националне паркове, паркове природе, пределе изузетних одлика, специјалне резервате природе, као и споменике природе Србије.

Током инаугурације су се обратили амбасадор Србије у Мексику Татјана Цонић и, у име шефа Владе Мексико Ситија, генерални координатор за међународну сарадњу Владе Мексико Ситија Дијана Аларкон Гонсалес, које су у својим говорима, између осталог, истакле лепоте природних богатстава Републике Србије, као и значај очувања биодиверзитета наших земаља. 

Амбасадор Т. Цонић је присутне званице повела у обилазак изложбе, током кога им је детаљно образложила сваки од паноа и упознала их са богатством природе и биодиверзитетом Србије, изражавајући наду да ће их подстаћи да ускоро нашу земљу уврсте на листу дестинација које ће у скорој будућности посетити.