Printer Friendly Version Инаугурација изложбе о српским средњовековним манастирима на Листи светске баштине UNESCO-a у општини Мигел Идалго у Мексико Ситију @ 17 June 2023 08:59 PM

16. јун 2023. године

У галерији Torre del Reloj, у општини Мигел Идалго, једној од туристички најатрактивнијих у Мексико Ситију, данас је свечано инаугурисана изложба о српским средњовековним манастирима уписаним на Листу светске баштине UNESCO-a.

Ову изложбу су заједнички организовале Амбасада Републике Србије у Сједињеним Мексичким Државама и Канцеларија општине Мигел Идалго за међународну сарадњу и везу са страним дипломатско-конзуларним представништвима. Преко 90% дипломатско-конзуларних представништава у Мексико Ситију се налази у општини Мигел Идалго, међу њима и Амбасада Републике Србије.

Инаугурацији изложбе су присуствовали припадници српске дијаспоре, представници општине Мигел Идалго и њени грађани. Изложбу су отвориле амбасадор Републике Србије у Сједињеним Мексичким Државама Татјана Цонић и руководилац Канцеларије општине Мигел Идалго за међународну сарадњу и везу са страним дипломатско-конзуларним представништвима Лурдес Посо Пјетра Санта, које су у својим говорима истакле значај који су српски манастири током историје имали за очување српског националног идентитета и лепоту и јединственост њихове архитектуре и фрескосликарства. 

Изложба о српским средњовековним манастирима уписаним на Листу светске баштине UNESCO-а у галерији Torre del Reloj у општини Мигел Идалго ће за грађане бити отворена до 11. јула 2023. године.