Printer Friendly Version Отварање изложбе о Милици Милетић Томић у Музеју Министарства спољних послова Мексика @ 21 June 2023 07:49 PM

19. јун 2023. године

У Музеју Министарства спољних послова Мексика, у сарадњи са Институтом Матијас Ромеро, данас је свечано отворена изложба о Милици Милетић Томић, првој жени која је била власник једног часописа у Србији и једна од првих жена у Европи која је освојила посланички мандат.

Изложбу су отворили амабасадор Србије у Мексику Татјана Цонић, генерални директор "Института Матијас Ромероˮ Министарства спољних послова Мексика Алехандро Алдај Гонсалес и вршилац дужности генералног директора за Европу у Министарству спољних послова Мексика Џенифер Фелер.

  

 

Они су у својим говорима истакли да је ова изложба организована у оквиру сарадње Дипломатске академије Србије и Института Матијас Ромеро, која већ годинама даје изванредне резултате, посебно након потписивања Меморандума о разумевању из 2020. године.

Поред тога, истакли су значај културне и политичке заоставштине Милице Милетић Томић, посебно у области јачања положаја жена у друштву, у Србији и Европи крајем XIX и почетком XX века.

Свечаном отварању изложбе су присуствовали званичници Министарства спољних послова Мексика и припадници дипломатског кора.

Изложба о Милици Милетић Томић у Музеју Министарства спољних послова Мексика ће за посетиоце бити отворена до 18. августа 2023. године.