Printer Friendly Version Инаугурација изложбе о Николи Тесли у Посланичком дому Мексика @ 31 July 2023 10:09 PM

31. јул 2023. године

У Посланичком дому Мексика данас је свечано отворена изложба ,,Енергија за будућност: Никола Тесла и развој хидроелектричне енергијеˮ, која је постављена у сарадњи Амбасаде Србије у Мексику и Културног центра Сан Ласаро.

Ову изложбу, којом грађане Мексика и шире настављамо да упознајемо са ликом и изумима славног српског научника Николе Тесле, је отворила амбасадор Србије у Мексику Њ. Е. гђа Татјана Цонић. Свечаном отварању изложбе су, између осталих, присуствовали и координатор посланичке групе Покрета за националну обнову у Посланичком дому Мексика гђа Алеида Алавес Руис, председник Одбора за науку, технологију и иновације Посланичког дома Мексика г. Хавијер Лопес Касарин, генерални секретар Посланичког дома Мексика гђа Грасијела Баес Рикардес и генерални директор Културног центра Сан Ласаро Исмаел Карваљо Робледо.

Амбасадор Татјана Цонић и говорници из Посланичког дома Мексика су у својим говорима истакли да је Никола Тесла својим бриљантним и визионарским изумима поставио основу за свет науке и технологије какав данас познајемо. Поред тога, нагласили су улогу коју изложбе попут ове имају у упознавању и учвршћивању веза између пријатељских земаља, какве су Србија и Мексико.

Изложба ,,Енергија за будућност: Никола Тесла и развој хидроелектричне енергијеˮ ће у Посланичком дому Мексика бити отворена до 18. августа 2023. године.