Printer Friendly Version Посета амбасадорке Србије Татјане Цонић мексичкој савезној држави Гванахуато @ 3 August 2023 10:22 PM

3. август 2023. године

Амбасадорка Србије Татјана Цонић је, од 31. јула до 3. августа 2023. године, боравила у посети савезној држави Гванахуату.

Са гувернером савезне државе г. Дијегом Синуеом Родригесом Ваљехом, генералном директорком Института за културу савезне државе Гванахуато гђом Адријаном Камареном де Обесо и градоначелником града Гванахуата г. Алехандром Наваром Салдањом је размотрила могућности за јачање сарадње између Амбасаде Србије у Мексику и институција савезне државе Гванахуато и истоименог града, који се налази на Листи светске баштине УНЕСКО, посебно у областима културе, просвете и туризма.

Сложивши се да повезивање и сарадња локалних управа у великој мери доприносе јачању билатералних односа између пријатељских земаља какве су Србија и Мексико, саговорници су изразили обострани интрес за успостављање братских односа и сарадње са Србијом. Поред тога, изнели су предлоге за што скорије организовање Дана Србије у Гванахуату односно, представљање културне баштине Гванахуата у Србији, уверени да ће исти допринети упознавању и приближавању наших грађана.