Printer Friendly Version Јача билатерална сарадња између Србије и Костарике @ 31 August 2023 05:32 PM

26. август 2023. године

Амбасадор Србије у Мексику Татјана Цонић, која нерезидентно покрива Костарику, боравила је од 23. до 25. августа 2023. године у службеној посети тој земљи.

        

Током посете, амб. Цонић се сусрела са председником Костарике Родригом Ћавес Роблесом, министром спољних послова и вера Арнолдом Андре Тиноком, министром пољопривреде и сточарства Виктором Карвахал Порасом, генералним директором Костариканског института за спорт и рекреацију Доналдом Рохас Фернандесом, генералномдиректорком система костариканских библиотека Лидиет Кирос, као и координаторком у PROCOMER Лилом Џонсон.

      

Такође, амбасадор Цонић је имала прилику да поздрави градоначелника и остале званичнике значајног лучког центра Пунтаренаса, где је присуствовала свечаној инаугурацији ферибота Сан Лукас 3.

     

Посебно задовољство било је сусрести се са српским грађанима који живе и раде у Костарики, у органиазцији почасног конзула Србије у тој земљи Станка Трифуновића.

Током посете, у свим реализованим разговорима, потврђена је спремност Србије и Костарике да наставе да јачају билатералну сарадњу у областима од заједничког интереса, као и да интензивирају политички дијалог на свим нивоима. Амб. Татјана Цонић је договорила реализацију више конкретних пројеката, у сарадњи са колегама из костариканских институција.