Printer Friendly Version Парламентарни избори у Србији, 17. децембра 2023. године @ 2 November 2023 05:02 PM

2. новембар 2023. године

Обавештавамо грађане Србије на конзуларном подручју Амбасаде Србије у Мексику да ће се парламентарни избори одржати 17. децембра 2023. године.

Заинтересовани грађани захтев за остваривање бирачког права у Амбасади Србије у Мексику могу поднети најкасније до 25. новембра 2023. године, до поноћи по времену у Србији односно до 17:00 часова по времену у Мексико Ситију. Истичемо да захтеви поднесени након назначеног датума и часа неће моћи да буду обрађени, због чега се заинтересовани грађани моле да своје захтеве поднесу благовремено.

Држављани Србије могу, на основу ЈМБГ и броја пасоша или личне карте, проверити да ли су уписани у Јединствени бирачки списак, који је доступан на следећем линку: https://upit.birackispisak.gov.rs/ , што је нужан услов за остваривање бирачког права. Грађани који нису уписани у Јединствени бирачки списак захтев за упис могу поднети преко овог дипломатско-конзуларног представништва.

Попуњени и потписани захтев за остваривање бирачког права у иностранству, уз који је неопходно приложити копију важеће личне карте или пасоша, је потребно послати на e-mail адресу cons.serbia.mex@gmail.com . Уколико подносилац захтева има личну карту са чипом, пожељно је да приложи копију очитане личне карте, уколико је поседује.

Детаљне информације о условима за подношење захтева за остваривање бирачког права у иностранству су доступне на следећем линку: https://mfa.rs/mediji/saopstenja/izbori-prijavljivanje-za-glasanje-u-inostranstvu

Образац захтева за упис у Јединствени бирачки списак можете преузети овде.

Образац захтева за остваривање бирачког права у иностранству можете преузети овде.