Printer Friendly Version Посета Национаној школи занатства у Мексико Ситију @ 8 November 2023 09:15 PM

07. новембар 2023. године

Амбасадор Татјана Цонић је реализовала посету Школи занатства у Мексико Ситију, која делује у оквиру Националног института за лепе уметности и књижевност Министарства културе Мексика. Српског амбасадора је примила директорка ове високошколске установе Марија Хулијета Рамирес Родригес са својим сарадницима.

Овом приликом, српски амбасадор се упознала са деловањем ове значајне образовне институције, која негује мексичку занатску традицију и припрема студенте за примену занатских техника из области текстила, накита, графике, дрводељства, израде витража, обраде метала, емајлирања и керамике. Амбасадор је имала прилику да посети радионице свих поменутих одсека.

Током посете, са саговорницима смо разговарали о могућностима сарадње Школе занатства Мексика са Србијом, посебно истакавши нашу спремност да студентима представимо један од најлепших и најупечатљивијих занатских производа наше земље – пиротски ћилим. Саговорници су изразили пуну спремност да остваре сарадњу и контакте са српским занатлијама, стручњацима и институцијама из ове области.