Printer Friendly Version Учешће Амбасаде Србије на Петом међународном симпозијуму о климатским променама у Толуки @ 25 November 2023 05:07 PM

24. новембар 2023. године

Амбасадор Републике Србије у Мексику Татјана Цонић учествовала је на Петом међународном симпозијуму о климатским променама под називом „Од науке до друштва“, који је одржан у Толуки 24. новембра 2023. године на Аутономном универзитету Државе Мексико. Скуп је организовала Влада Државе Мексико и Национални институт за екологију и климатске промене.

Током свог обраћања скупу, амбасадор Србије је истакла основне правце деловања Републике Србије у области заштите животне средине и борбе против климатских промена. Обавестила је присутне о законском оквиру у Србији у овој области, као и о последњем Национално утврђеном доприносу Републике Србије до 2030. године.

Информисала је даље детаљно о питањима енергетске ефикасности, коришћења обновљивих видова енергије, циркуларној економији, као и Стратегији нискоугљеничног развоја Србије.

Посебан акценат у излагању амбасадора стављен је на тему заштите биодиверзитета у нашој земљи. Тако, током предавања је представљена изложба „Заштићена подручја и биодиверзитет Републике Србије“, припремљена од стране Завода за заштиту природе Србије, а која је ове године већ била постављена у Отвореној галерији Paseo de la Reforma у Мексико Ситију.