Printer Friendly Version Инаугурација изложбе ,,Енергија за будућност: Никола Тесла и развој хидроелектричне енергијеˮ у Мексико Ситију @ 1 February 2024 09:44 PM

1. фебруар 2024. године

У галерији на отвореном Paseo de las Culturas Amigas, у авенији Реформа, најпрометнијој у Мексико Ситију, данас је уприличена инаугурација изложбе ,,Енергија за будућност: Никола Тесла и развој хидроелектричне енергијеˮ, коју је ово дипломатско-конзуларно представништво припремило и поставило у сарадњи са Министарством културе Србије, Музејом Николе Тесле у Београду и Владом Мексико Ситија. Отварању изложбе су присуствовали представници дипломатског кора и мексичких институција, као и припадници српске дијаспоре у Мексику.

 

Овом изложбом ће грађани Мексико Ситија и шире поново имати прилику да се упознају са ликом и изумима Николе Тесле, једног од најзнаменитијих српских научника. Изложбу су отворили амбасадор Србије у Мексику Њ. Е. гђа Татјана Цонић и генерални координатор за међународну сарадњу у Влади Мексико Ситија гдин Данијел Товар Ерера, који су у својим говорима истакли да наука и технолошка достигнућа, посебно комуникациона, која данас имамо не би били замисливи без бриљантних изума Николе Тесле.

 

Амбасадор Татјана Цонић je присутне повелa у обилазак изложбе, током кога je изнелa занимљивости из живота Николе Тесле и објаснилa склоп и примену његових изума.

Изложба ,,Енергија за будућност: Никола Тесла и развој хидроелектричне енергијеˮ ће у галерији на отвореном Paseo de las Culturas Amigas бити отворена до 15. марта 2024. године.