Printer Friendly Version Посета секретарке за културу Морелије др Фатиме Ћавес изложби о Николи Тесли @ 7 February 2024 03:34 PM

02. фебруар 2024. године

Др Фатима Ћавес Алкарас, секретарка за културу Морелије, главног града савезне државе Мићоакан, посетила је данас изложбу "Енергија за будућност: Никола Тесла и развој хидроелектричне енергије", која је постављена у галерији на отвореном "Paseo de las Culturas Amigas" у авенији Реформа.

Секетарку су дочекали амбасадор Србије у Мексику Татјана Цонић и аташе Милош Марковић, који су јој детаљно презентовали ову изложбу, припремљену од стране Музеја Никола Тесла у Београду.

Др Фатима Ћавес је изложбу оценила изузетном, изразивши жељу да се она, у тренутку када је то могуће, прикаже и у Морелији.

У потоњем разговору, амб. Татјана Цонић и др Фатима Ћавес су размотриле могућности за успостављање сарадње у области културе и туризма, посебно у смислу реализације заједничких културних пројеката, презентације српске културе у Морелији, али и братимљења престонице Мићоакана са неким од сродних градова у Србији, што смо са задовољством прихватили.