Printer Friendly Version Сарадња између Србије и Костарике у области спорта @ 7 February 2024 04:31 PM

07. фебруар 2024. године

Министар спорта Републике Србије господин Зоран Гајић разговарао је данас са националним директором за спорт и рекреацију Костарике господином Доналдом Ројас Фернандесом. Том приликом, размотрене су могућности за успостављање сарадње у области спорта између Србије и Костарике, пре свега имајући у виду чињеницу да су принципи развоја спорта и рекреације у наше две земље врло слични. 

Саговорници су разменили информације о модалитетима образовања и развоја спорта, као и о законским оквирима који регулишу ову материју у обе земље. Министар Гајић је посебно обавестио саговорника о значају који у нашој земљи има Завод за спорт и медицину спорта, са традицијом постојања од пуних 70 година. Такође је известио о спортској инфраструктури, као и о организацији и финансирању спортских савеза и удружења у Србији.  

Изражена је обострана жеља да се, у наредном периоду, размене искуства и знања по питањима од заједничког интереса, као и да се интензивирају контакти између Министарства спорта Србије и Националног института за спорт и рекреацију Костарике.