Printer Friendly Version Одржан пријем поводом Дана државности Републике Србије @ 29 February 2024 07:16 PM

28. фебруар 2024. године

Амбасада Републике Србије у Мексику је 28. фебруара 2024. године организовала пријем поводом Дана државности Републике Србије, у простору Морнаричког клуба Мексика.

У име министарке спољних послова Мексика Алисије Барсене, пријему је присуствовала генерална директорка за Европу у МИП Џенифер Фелер.

Својим присуством су нас такође почаствовали многобројни амбасадори акредитовани у Мексику и други представници дипломатског кора, представници многобројних мексичких институција, велики број наших колега који су допутовали на наш пријем из свих крајева Мексика, културни и медијски радници, као и уметници.

  

Посебно значајно је било присуство великог броја наших грађана који живе и раде у Мексику.

Током обраћања присутнима, амб. Татјана Цонић и генерална директорка Џенифер Фелер су истакле врло висок ниво наших изванредних билатералних односа, док је српски амбасадор говорила и о историјском значају 15. фебруара, као и о успесима Владе Србије постигнутим последњих година.

Током пријема, званице су имале прилике да виде један део изложбе о природним богатствима и биодиверзитету Србије, као и видео презентације о Србији, које су изазвале велику пажњу свих.