Printer Friendly Version Отворена изложба о Милици Милетић Томић у Гвадалахари @ 9 March 2024 07:28 PM

08. март 2024. године

Данас је свечано отворена изложба о Милици Милетић Томић у Музеју новинарства и графичких уметности у Гвадалахари, једном од најпрестижнијих и најпосећенијих музеја у главном граду мексичке савезне државе Халиско.

Ова изложба је постављена паралелно са изложбом „Жене и демократија: глас пионирки“, посвећена историји борбе за право гласа жена у Мексику, коју је припремио горе поменути Музеј и Институт за изборе и грађанско учешће савезне дражве Халиско.

    

Током обраћања присутнима, амбасадор Татјана Цонић је нагласила значај историјског сећања на личности које су, својим радом и активизмом, дорпинеле јачању положаја жена у дрштву, а међу којима Милица Милетић Tомић свакако заузима врло значајно место.

Истакла је такође је Република Србија у врху европских земаља у погледу равноправног положаја жена, обавестивши о њиховом учешћу у јавном и друштвеном животу, а посебно у науци, у којој области предњачимо у европском контексту.

Након свечаног отварања, амб. Татјана Цонић је повела све присутне у обилазак изложбе и дала интервјуе представницима медија Халиска, међу којима су били El Informador, Millenio, Mural, као и ТВ канал Televisa Jalisco.