Printer Friendly Version Учешће амбасадора Србије у ТВ програму „Парламент и дипломатија“ @ 20 March 2024 10:26 PM

20. март 2024. године

Амбасадор Татјана Цонић је данас учествовала у програму „Парламент и дипломатија“ ТВ Конгреса Мексика, на позив новинара Федерика Ламонта. Поред српског амбасадора, у програму је учествовао и сенатор Хосе Рамон Енрикес.

Теме разговора биле су, пре свега, значај парламентарне дипломатије и сарадње између региона и градова, академска сарадње, размена искустава у социјалној области и бризи о старијима, као и област здравства.

Амбасадор Србије је обавестила о одличној сарадњи између два парламента, нарочито имајући у виду редовно формирање парламентарних група пријатељстава у оба законодавна дома. Такође, говорила је о интензивној активности наше Амбасаде на пољу братимљења градова, као и о реализацији академске сарадње и програму „Свет у Србији“. Обавестили смо о успесима наше Владе на пољу старања о старијима, али и о демографској политици, која је за нас од изуетног значаја.

По окончању снимања овог дела ТВ програма, амб. Татјана Цонић је дала кратак интервју за ТВ канал 11, говоривши о приоритетима српске спољне политике и одличним билатералним односима између Србије и Мексика.