Printer Friendly Version Посета делегације Београдског зоолошког врта Мексику @ 9 April 2024 11:32 PM

09. април 2024. године

Директор Београдског зоолошког врта Славољуб Алексић и ветеринар у тој установи Милан Видаковић допутовали су у посету Мексику 04. априла ове године, ради формализације сарадње са Секретаријатом за заштиту животне средине и историју природе државе Ћиапас и зоолошким вртом ZOOMAT.

Током првог дана боравка у Тукстли Гутјерес, српску делегацију је пратила и амбасадор Србије у Мексику Татјана Цонић. Том приликом смо одржали састанак са секретарком за заштиту животне средине Ћиапаса Маријом дел Росарио Бонифас и директором зоолошког врта ZOOMAT Џоом Мицелијем, када је изражена обострана жеља за даљи развој сарадње у смислу размене искустава и знања стручњака ове две институције.

  

Такође, истога дана је потписан Споразум о сарадњи између Београдског зоолошког врта и Секретаријата за заштиту животне средине Ћиапаса.

Током боравка у Тукстли Гутјерес, амбасадора Србије је примила генерална секретарка Владе савезне државе Ћиапас Сесилија Флорес Перес, која је изразила велико задовољство због изузетне сарадње која је претходних година постигнута између Србије и ове мексичке савезне државе. Обострано смо изразили отвореност да се у будућности организује што више корисних пројеката у областима од заједничког интереса.

  

По повратку из Тукстле Гутјерес, делегација Београдског зоолошког врта је посетила Амбасаду Србије у Мексико Ситију, учинивши нам тиме велику част.